Led-verlichting is de afgelopen jaren steeds bekender geworden. Dit komt met name door het duurzame en besparende karakter van dit type verlichting. Daarnaast biedt deze verlichting veel flexibiliteit en mogelijkheden voor de installatie.

Voordelen van led-verlichting

Het grootste financiële voordeel van led-verlichting is de maandelijkse (of jaarlijkse) besparing op de energiekosten. Moderne led armaturen kunnen tot wel 50% besparingen opleveren qua stroomverbruik. Andere voordelen zijn:

  • Een lagere warmte afgifte
  • Beter bestendig tegen schokken en trillingen
  • Geen uv-straling
  • Led lampen gaan gelijk aan
  • De ledlamp is voor een groot deel recyclebaar

 

Een lagere warmteafgifte

In tegenstelling tot conventionele verlichting wordt een led lamp stukken minder warm. U hoeft dus niet lang te wachten voordat de lamp is afgekoeld, wanneer u de lamp eruit wilt draaien.

Beter bestendig tegen schokken en trillingen

De led lamp is niet gevoelig voor trillingen, in tegenstelling tot gloeilampen en halogeenlampen.

Geen UV straling met led-verlichting

Waar traditionele verlichting ultraviolette straling kan afgeven is dat bij led verlichting niet het geval. Dit maakt de ledlamp beter geschikt voor het belichten van kunstvoorwerpen en schilderijen.

Led lampen gaan gelijk aan

Ergert u zich ook regelmatig als u even iets uit de schuur moet halen maar eerst zeker 5 seconden moet wachten voordat u licht heeft? Dat is nu verleden tijd! Led-verlichting gaat direct op volle sterkte aan en hoeft niet eerst op te warmen, zoals bij spaarlampen.

De led lamp is voor een groot deel recyclebaar

Led lampen zijn niet alleen beter voor het milieu vanwege hun lage energieverbruik. Ongeveer driekwart van de materialen van led-verlichting kan worden gerecycled. Dit zorgt voor een daling van het chemisch afval en ook een lagere CO2-uitstoot in Nederland. Groen ondernemen begint met overstappen naar led-verlichting!

 

Uw tl-verlichting of andere verlichtingsvormen vervangen voor led-verlichting? Wij doen dit met alle plezier voor u. Neem contact met ons op voor een eerste gesprek. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden in uw situatie.